Jipfish en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Omdat we bij Jipfish veel waarde hechten aan duurzaamheid, mens en milieu is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verankerd in de bedrijfsvoering van Jipfish. Jipfish zoekt continu naar haalbare stappen om maatschappelijke én sociale verantwoordelijkheid vorm te geven. Jipfish ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige vrijetijdsproducten voor jonge gezinnen en kinderen. De producten leveren een bijdrage aan de fysieke ontwikkeling van kinderen en daarmee ook een bijdrage aan hun gezondheid. Wij geloven dat onze werkwijze een verschil maakt in een wereld waarin kinderen lang en gezond kunnen leven.

Het aanbod van producten voor jonge gezinnen en opgroeiende kinderen is overweldigend. Jipfish-producten worden onderdeel van het gezin. Het zijn producten die je graag ziet en graag gebruikt. Door de hoogwaardige kwaliteit gaan ze een mensenleven lang mee. De producten van Jipfish worden van begin tot eind gemaakt met aandacht voor mens en milieu.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt door Jipfish op verschillende manieren toegepast. Dat begint bij een goed ontwerp: een kwaliteitsproduct waarbij rekening gehouden wordt met de hele levensloop van het product. Maar ook het waarborgen dat onze producten in het buitenland onder goede werkomstandigheden worden gemaakt, het gebruik van de juiste grondstoffen en het gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal. In de hieronder benoemde voorbeelden wordt de verankering van de maatschappelijk verantwoord ondernemen strategie uiteen gezet.

 

Productontwikkeling

Jipfish ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige producten die een lange levensduur kennen. Ter ondersteuning hiervan is vervanging van (slijtage)onderdelen mogelijk. Bij toepassing van kunststof streven we gebruik van recyclebare materialen na.

 

Goede werkomstandigheden in de productieketen 

Jipfish is een verantwoordelijk bedrijf, dat de arbeidsomstandigheden van haar medewerkers en de medewerkers van toeleveranciers - waar ook ter wereld - hoog in het vaandel heeft staan.

Wij hebben ons ervan overtuigd dat bij onze toeleveranciers:

  • Kinderarbeid verboden is;
  • Werkuren overeen komen met de Nationale Wetgeving
  • Er niet mag worden gediscrimineerd;
  • Gedwongen arbeid en disciplinaire maatregelen zijn verboden;
  • Werknemers zich mogen verenigen en het recht tot collectieve onderhandelingen wordt gerespecteerd;
  • De werkplek veilig en gezond is;
  • Het milieu wordt gerespecteerd en het gebruik van milieuvervuilende stoffen wordt gemeden;
  • Er beleid is tegen omkoping en corruptie

 

Het gebruik van de juiste grondstoffen

Jipfish heeft het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan en werkt daarom niet met dierlijke producten, waarbij dierenwelzijn niet is gewaarborgd.

De materialen in de Wagon en de Swing zijn zoveel mogelijk afkomstig van natuurlijke bronnen en gemaakt van FSC-gecertifieerd hout. De lak die wordt gebruikt is volledig op waterbasis en helpt mee aan het behoud van de luchtkwaliteit. Dit draagt ook bij aan de arbeidsomstandigheden en de milieueffecten bij onze toeleverancier. De Wagon rijdt op PAK-vrije banden. Voor de bedrukking wordt gebruik gemaakt van zeefdruktechnieken, waarmee voorkomen dat er afval is van stickervellen.

Het touw van de Swing is vervaardigd van recyclebaar PPM materiaal. Hier doen wij een concessie aan de duurzaamheid ten gunste van de veiligheid aangezien natuurtouw bij langdurig gebruik buitenshuis breekbaar en daarmee onveilig is.

 

Verpakkingsmateriaal en overige materialen

Jipfish maakt voor de verpakkingen gebruik van karton dat is vervaardigd van gerecycled papier. Het gebruik van plastics in verpakkingen wordt door ons afgewezen. Het gebruik van papier wordt tot een minimum beperkt. Communicatie met klanten en leveranciers geschiedt voornamelijk digitaal.

 

Vervoer

Medewerkers van Jipfish trachten de carbon fotoprint van hun verplaatsingen tot het minimum te beperken door gebrek te maken van fietsen en elektrisch aangedreven auto’s. Buitenlandse reizen naar toeleveranciers worden tot een minimum beperkt.